--> Gennadius Scrapbooks

Ιστοριογραφία F΄ Πόλεμος του 1897

Title: 

The occupation of Volo by the Turks: The officers and men of the greek warship Hydra watching the turkish operations on shore.

Publication/Bibliography: 

The Daily Graphic, May 20, 1897.

Description: 

Οι έλληνες στρατιώτες παρακολουθούν από το θωρηκτό Ύδρα την κατάληψη του Βόλου από τις τουρκικές δυνάμεις στις 26 Απριλίου.

Subject: 

ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄ (1863-1913)|ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ|ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ|ΕΛΛΗΝΕΣ|ΤΟΥΡΚΟΙ|ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (1897)

Date: 

05/20/1897

Datecoveragefrom: 

Datecoverageto: 

Country: 

Ελλάδα

OLCity: 

Βόλος

OLSite: 

Monument: 

OLArea: 

Scrapbook: 

36

Volume: 

1

Spread: 

s076

Author: 

Macpherson

Engraver: 

Publisher: 

Type: 

Newspaper clipping

Notes: 

Όταν οι τουρκικές δυνάμεις πλησίασαν τον Βόλο, ο έλληνας στόλαρχος έλαβε από τον υπουργό Ναυτικών N. Λεβίδη την εντολή να αφήσουν τους Τούρκους ανενόχλητους να εισέλθουν στην πόλη, για να αποφύγουν έτσι το βομβαρδισμό και την καταστροφή της. Η εφημερίδα Daily Graphic είναι η πρώτη καθημερινή εικονογραφημένη εφημερίδα στην Αγγλία. Η κυκλοφορία της το 1889 από την εταιρεία H.R. Baines and Co που συνδεόταν με τον William Luson Thomas, εκδότη της εφημερίδας Graphic. Ομότιτλη εφημερίδα κυκλοφορούσε και στην Αμερική την ίδια περίπου περίοδο. Πλοία του ελληνικού ναυτικού ελλιμενίζονταν στο Βόλο μέχρι που ο διοικητής των τουρκικών δυνάμεων ζήτησε από τον εκπρόσωπο των ελληνικών, αντιναύαρχο Σταματέλλο, να δοθεί εντολή να απομακρυνθούν τα πλοία στο ανοιχτό πέλαγος εκτός βολής τηλεβόλου. Έτσι, στις 27 Απριλίου τα ελληνικά πλοία κατέπλευσαν στον Αλμυρό.

ObjectId: 

1787