--> Gennadius Scrapbooks

Ιματιογραφία. Α΄ Γενικά - Εισαγωγικά

Title: 

Vingt neuvieme feuille de recueil des vues et habillements en Turquie desineé s' après nature par le B. de G. dedié en general à touts les protecteurs mecenas et amateurs des Arts libercaux et belles Lettres. Kayserliche Reit Knecht. Les Palefreniers de l' Empereur

Publication/Bibliography: 

Description: 

Ο υπεύθυνος των στάβλων του Σουλτάνου σε εμπρόσθια και οπίσθια όψη. Φέρει μακρύ ένδυμα και χαρακτηριστικό κάλυμμα κεφαλής.

Subject: 

ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ|ΤΟΥΡΚΟΙ|ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ|ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ

Date: 

Datecoveragefrom: 

Datecoverageto: 

Country: 

Οθωμανική Αυτοκρατορία

OLCity: 

OLSite: 

Monument: 

OLArea: 

Scrapbook: 

58

Volume: 

1

Spread: 

s071

Author: 

de G.

Engraver: 

I. D. H.

Publisher: 

l' Academie Imperial d' Empire

Type: 

Book page

Notes: 

Δίγλωσση έκδοση (γαλλική και γερμανική) χαρακτικών έργων με χρηματοδότηση της Αυτοκρατορικής Ακαδημίας. Εννοείται, πιθανότατα η αυτοκρατορία των Αψβούργων, λόγω χρησιμοποίησης της λέξης "αυτοκρατορία" και του γεγονότος ότι πρώτη γλώσσα στην οποία αναγράφεται ο τίτλος είναι τα γερμανικά. Οι προσωπικοί ακόλουθοι του Σουλτάνου προέρχονταν κυρίως από τα γενιτσαρικά σώματα. Οι γενίτσαροι ήταν προσωπικοί δούλοι του Οθωμανού ηγέτη και αν έδειχναν ικανότητες στη διοίκηση από μικρή ηλικία προωθούνταν σε σημαντικές θέσεις στην κρατική μηχανή. Το ανώτατο αξίωμα που μπορούσαν να αναλάβουν ήταν αυτό του Μεγάλου Βεζίρη.

ObjectId: 

1861