--> Gennadius Scrapbooks

Ιματιογραφία Γ΄ Ελλάς εν γένει

Title: 

Une femme Grecque de l'isle de Marmora.

Publication/Bibliography: 

The costume of Turkey, illustrated by a series of engravings; with descriptions in English and French. London: printed for William Miller, Old-Bond Street; by Howlett and Brimmer, 10, Frith Street, Soho Square. MDCCCIV. Costume de la Turquie; Répresenté en soixante gravures, avec des explications en Anglois et François. A Londres, imprimé pour W. Miller, Old Bond street, par T. Bensley, Bolt Court, Fleet Street. 1802.

Description: 

Γυναίκα από το Μαρμαρά με το παιδί της. Φέρει χαρακτηριστική ενδυμασία και μαντήλι στο κεφάλι. Η εικόνα συνοδεύεται από κείμενο σε δύο γλώσσες (αγγλικά - γαλλικά), όπου δίνονται πληροφορίες για την ενδυμασία και τον τόπο καταγωγής του εικονιζόμενου προσώπου.

Subject: 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ|ΕΛΛΗΝΕΣ|ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ|ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ|ΠΑΙΔΙΑ

Date: 

1802

Datecoveragefrom: 

Datecoverageto: 

Country: 

Οθωμανική Αυτοκρατορία

OLCity: 

OLSite: 

Monument: 

OLArea: 

Scrapbook: 

59

Volume: 

1

Spread: 

s032

Author: 

Dalvimart

Engraver: 

William Poole

Publisher: 

William Miller, Old Bond Str.

Type: 

Book page

Notes: 

Πρόκειται για δίγλωσση έκδοση (αγγλικά - γαλλικά) σχετική με τις ενδυμασίες, τον τρόπο ζωής, τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Τα Πριγκηπονήσια ή νησιά του Μαρμαρά βρίσκονται στην ομώνυμη Θάλασσα του Μαρμαρά (Προποντίδα) που συνδέει τον Εύξεινο Πόντο με το Αιγαίο Πέλαγος και χωρίζει τόσο την Κωνσταντινούπολη, όσο και τηνΤουρκία στην ασιατική και την ευρωπαϊκή της πλευρά. Τα νησιά και η θάλασσα πήραν το όνομά της από τα πλούσια κοιτάσματα μαρμάρου στην περιοχή.

ObjectId: 

5053