--> Gennadius Scrapbooks

Τοπογραφία IF΄ Κωνσταντινούπολις - β΄

Title: 

View of Tophana or the artillery arsenal at Constantinople.

Publication/Bibliography: 

Α journey through Albania and other provinces of Turkey in Europe and Asia to Constantinople, during the years 1809 and 1810. By J. C. Hobhouse. London: Printed for James Cawthorn, Cockspur Street; and sold by Sharpe and Hailes, Piccadilly; Bell and Bradfute, Edinburgh; and N. Mahon, Dublin. 1813.

Description: 

Άποψη από τη θάλασσα του πυροβολοστασίου στην πλατεία Τοπ Χανέ της Κωνσταντινούπολης. Μπροστά από το τέμενος στρατιώτες και κανόνια.

Subject: 

ΠΕΖΙΚΟ/ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ|ΤΟΥΡΚΟΙ|ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ|ΠΛΟΙΑ|ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Date: 

1813

Datecoveragefrom: 

Datecoverageto: 

Country: 

Οθωμανική Αυτοκρατορία

OLCity: 

Κωνσταντινούπολη

OLSite: 

πλατεία Τοπ Χανέ

Monument: 

πυροβολοστάσιο

OLArea: 

Scrapbook: 

52

Volume: 

2

Spread: 

s078

Author: 

Hobhouse

Engraver: 

Publisher: 

Type: 

Book page

Notes: 

Ο Βρετανός John Cam Hobhouse (1786 – 1869), συναντήθηκε με το Λόρδο Byron στο πανεπιστήμιο του Cambridge και περιηγήθηκε μαζί του περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου το 1809 και το 1810. Με την επιστροφή του στην Αγγλία δημοσίευσε υπό τη μορφή επιστολών τις ταξιδιωτικές του εντυπώσεις με τίτλο "a Journey through Albania and other provinces of Turkey" και ακολούθησε πολιτική σταδιοδρομία. Οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν πυροβόλα όπλα στο πεδίο της μάχης θεωρούνται οι Άραβες, οι Ευρωπαίοι όμως τα τελειοποίησαν με την κατασκευή ανθεκτικών μεταλλικών σωλήνων (κανόνια), ενώ επάνδρωσαν με αυτά και τα πλοία τους. Το πυροβολικό και η σημασία που απέκτησε στη στρατηγική προϊόντος του χρόνου διαφοροποίησε πλήρως τον τρόπο διεξαγωγής του πολέμου, καθώς οι μάχες σώμα – με – σώμα άρχισαν να υποχωρούν, με τον πόλεμο χαρακωμάτων να παίρνει τη θέση της κατά μέτωπον σύγκρουσης.

ObjectId: 

6190