--> Gennadius Scrapbooks

Ιστοριογραφία Γ' - Διεθνείς Σύνοδοι. Τα της Ανατολής

Title: 

The British pletipotentiaries at the Berlin Coference. The Radziwill Palace, the place of meeting for the Congress at Berlin.

Publication/Bibliography: 

περιοδικό "the Illustated London News", 22/06/1878.

Description: 

Αφιέρωμα στη διεξαγωγή του Συνεδρίου στο Βερολίνο (13/6/1878 - 13/7/1878). Απεικονίζονται τα μέλη της βρετανικής διπλωματικής αποστολής: Robert Cecil, τρίτος μαρκήσιος του Salisbury, Benjamin Disraeli, Πρωθυπουργός Βρετανίας και πρώτος κόμης του Beaconsfield και Odo William Leopold Russell, πρώτος βαρώνος του Ampthill και πρεσβευτής της Μεγάλης Βρετανίας στη γερμανική αυτοκρατορία, καθώς επίσης το ανάκτορο Radziwll, όπου διεξάγονταν οι συνομιλίες.

Subject: 

ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΙ/ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ|ΒΡΕΤΑΝΟΙ|ΑΝΑΚΤΟΡΑ|ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ/ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ|ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (1878)

Date: 

06/22/1878

Datecoveragefrom: 

Datecoverageto: 

Country: 

Γερμανία

OLCity: 

Βερολίνο

OLSite: 

Monument: 

ανάκτορο Radziwill

OLArea: 

Scrapbook: 

33

Volume: 

1

Spread: 

s009

Author: 

Engraver: 

Publisher: 

Type: 

Magazine page

Notes: 

Η Συνθήκη του Βερολίνου (13/7/1878) υπεγράφη από τους εκπροσώπους της Μεγάλης Βρετανίας, της Αυστροουγγαρίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ρωσίας και της οθωμανικής αυτοκρατορίας ακυρώνοντας τη ρωσοτουρκική συνθήκη του Αγίου Στεφάνου που είχε υπογραφεί μερικούς μήνες νωρίτερα (3/3/1878). Σύμφωνα με τους όρους της Συνθήκης, οι Οθωμανοί αναγνώριζαν την ανεξαρτησία της Ρουμανίας, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και την αυτονομία της Βουλγαρίας, της οποίας η έκταση περιορίστηκε σημαντικά σε σχέση με όσα προέβλεπε η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου. Επίσης,στην Αυστροουγγαρία επετράπη καταλάβει τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και στην Αγγλία το δικαίωμα να καταλάβει την Κύπρο. Σε ό, τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αποφασίστηκε η επέκταση των ελληνικών συνόρων προς βορράν, γεγονός που συνέβη τρία χρόνια αργότερα όταν η Θεσσαλία ενσωματώθηκε στο ελληνικό έδαφος, και παραχωρήθηκε αυτονομία στην Κρήτη. Το "Illustrated London News" είναι ένα από τα διασημότερα εικονογραφημένα περιοδικά του 19ου αιώνα. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 14 Μαίου 1897 από τους Herbert Ingram και Mark Lemon. Το περιοδικό ήταν εβδομαδιαίο έως το 1971, οπότε μετετράπη σε μηνιαίο. Κάλυπτε τόσο την βρετανική όσο και την παγκόσμια ειδησεογραφία. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα θέματα του πρώτου φύλλου αναφέρονταν στον πόλεμο στο Αφγανισταν, σε ένα σιδηροδρομικό ατύχημα στη Γαλλία και μια χοροεσπερίδα στο παλάτι του Buckingham.

ObjectId: 

7398