--> Gennadius Scrapbooks

Ιστοριογραφία Γ' - Διεθνείς Σύνοδοι. Τα της Ανατολής

Title: 

Old Greek war ships at the battle of Salamis. From ancient authorities to the British Museum - apropos of the intended diving operations for raising some of the sunken vessels.

Publication/Bibliography: 

εφημερίδα "the Graphic", 06/02/1886.

Description: 

Αναπάρασταση της ναυμαχίας της Σαλαμίνας με αφορμή την προετοιμασία από το Βρετανικό Μουσείο αποστολής ανάσυρσης από το βυθό του Σαρωνικού κάποιων από τα βυθισμένα πλοία. Η εικόνα συνοδεεύεται από κείμενο στην ενότητα "Foreign" (εξωτερικά) της εφημερίδας, όπου δίνονται πληροφορίες σχετικά με τις εξελίξεις στα Βαλκανία σε ό,τι αφορά τη θέση της Ελλάδας.

Subject: 

ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ|ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ|ΒΡΕΤΑΝΟΙ|ΕΛΛΗΝΕΣ|ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ/ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ

Date: 

02/06/1886

Datecoveragefrom: 

Datecoverageto: 

Country: 

Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα

OLCity: 

OLSite: 

Monument: 

OLArea: 

Scrapbook: 

33

Volume: 

1

Spread: 

s065

Author: 

Wyllie

Engraver: 

Publisher: 

Type: 

Newspaper page

Notes: 

Η βρετανική εφημερίδα "the Graphic" ιδρύθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1869 από τον William Luson Thomas, χαράκτη ξύλου που εργάστηκε σε πολλές βρετανικές εφημερίδες και ήταν υπέρμαχος των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων. Για την εφημερίδα εργάστηκαν διάσημοι ζωγράφοι μεταξύ των οποίων και ο Luke Fildes, Frabk Holl, John Millais και άλλοι. Η εφημερίδα γνώρισε μεγάλη επιτυχία και το 1882 απασχολούνταν 1000 άτομα. Είχε δε συνδρομητές σε ολόκληρη την βρετανική αυτοκρατορία και στην Αμερική.

ObjectId: 

7957