--> Gennadius Scrapbooks

Ιστοριογραφία Γ' - Διεθνείς Σύνοδοι. Τα της Ανατολής

Title: 

The crisis in Bulgaria.

Publication/Bibliography: 

εφημερίδα "the Graphic", 11/09/1886.

Description: 

Επεισόδια της βουλγαρικής κρίσης. Ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος της Βουλγαρίας περιοδεύει έπειτα από την απόπειρα απαγωγής και ανατροπής του: Σύλληψη στη Rahova του Λοχαγού Grueff, εκ των πρωτεργατών της συνομωσίας. Υποδοχή του Πρίγκιπα Αλέξανδρου στo Rustchuk από τον Stambouloff. Άφιξη του Πρίγκιπα Αλέξανδρου στo Rustchuk με πλοίο. Ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος μεταφέρεται στο σπίτι του στο Rustchuk στους ώμους των στρατιωτιών του.

Subject: 

ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ|ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΙ/ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ|ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ|ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ|ΠΛΟΙΑ|ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ/ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ|ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ/ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ

Date: 

09/11/1886

Datecoveragefrom: 

Datecoverageto: 

Country: 

Οθωμανική Αυτοκρατορία

OLCity: 

Rustchuk, Rahova

OLSite: 

Monument: 

OLArea: 

Βουλγαρία

Scrapbook: 

33

Volume: 

1

Spread: 

s086

Author: 

Piotrowski

Engraver: 

Publisher: 

Type: 

Newspaper page

Notes: 

Βουλγαρική Κρίση: στις 9/9/1886 δύο φιλορώσοι αξιωματικοί του βουλγαρικού στρατού επιχείρησαν αποτυχημένα να απαγάγουν και να ανατρέψουν το μονάρχη της Βουλγαρίας Πρίγκιπα Αλέξανδρο, με αποτέλεσμα αφενός να δημιουργηθούν εσωτερικά προβλήματα και αφετέρου οι δυο χώρες να διακόψουν τις διπλωματικές τους επαφές για μία δεκαετία. Η βρετανική εφημερίδα "the Graphic" ιδρύθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1869 από τον William Luson Thomas, χαράκτη ξύλου που εργάστηκε σε πολλές βρετανικές εφημερίδες και ήταν υπέρμαχος των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων. Για την εφημερίδα εργάστηκαν διάσημοι ζωγράφοι μεταξύ των οποίων και ο Luke Fildes, Frabk Holl, John Millais και άλλοι. Η εφημερίδα γνώρισε μεγάλη επιτυχία και το 1882 απασχολούνταν 1000 άτομα. Είχε δε συνδρομητές σε ολόκληρη την βρετανική αυτοκρατορία και στην Αμερική.

ObjectId: 

8035