--> Gennadius Scrapbooks

Ιματιογραφία. Α΄ Γενικά - Εισαγωγικά

Title: 

Costumes Civils. Afrique

Publication/Bibliography: 

Costumes civils actuels de tous les peuples connus, dessinés d'après nature, gravés et coloriés; Accompagnés d'une notice historique sur les moeurs, usages; coutoumes, religions, fêtes, supplices, funérailles, sciences et arts,commerce, etc. de chaque peuple.

Description: 

Αφρικανός φύλαρχος με χαρακτηριστική αφρικανική ενδυμασία. Το λιοντάρι, ο ελέφαντας, τα όπλα και οι πυραμίδες αντικατοπτρίζουν την αντίληψη της εποχής σχετικά με τον πολιτισμό της αφρικανικής ηπείρου.

Subject: 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ

Date: 

1787

Datecoveragefrom: 

Datecoverageto: 

Country: 

OLCity: 

OLSite: 

Monument: 

OLArea: 

Scrapbook: 

58

Volume: 

1

Spread: 

s020

Author: 

Maréchal

Engraver: 

Jean Marie Mixelle

Publisher: 

Pavard, Rue St. Jacques, No. 240.

Type: 

Book page

Notes: 

Την εκδοτική επιμέλεια της δεύτερης έκδοσης του τόμου (και πιθανότατα και της πρώτης), είχε ο ο Pierre Sylvain Maréchal (1750 -1803), Γάλλος ποιητής, φιλόσοφος και πολιτικός στοχαστής. Εμπνευσμένος από τους γάλλους διαφωτιστές, όπως τον Jean- Jacques Rousseau, Voltaire, Denis Diderot και Claude Adrien Helvetius, ανέπτυξε ριζοσπαστικές αντιλήψεις που θεωρούνται ιδεολογικοί πρόδρομοι του ουτοπικού αναρχισμού και του αγροτικού σοσιαλισμού. Επιπρόσθετα, ο στηλίτευσε στα έργα του την απολυταρχία και πρότεινε την αντικατάσταση της θρησκείας από τον Ορθολογισμό. Συμμετείχε στη γαλλική επανάσταση και από το 1790 υπήρξε εκδότης της εφημερίδας "Le Tonneau de Diogène ou les Révolutions du Clergé".

ObjectId: 

998