s009
Φωτογραφία της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στο Συνέδριο του Βερολίνου (13/6/1878 - 13/7/1878) που οδήγησε στην υπογραφή της ομώνυμης Συνθήκης. Διακρίνονται όρθιοι (από αριστερά) οι Δημήτριος Πανάς, Ιωάννης Γεννάδιος και Αλέξανδρος Σκουζές, και καθιστοί (από αριστερά) Αλέξανδρος Ραγκαβής, Θεόδωρος Δηλιγιάννης και Άγγελος Βλάχος.
The British pletipotentiaries at the Berlin Coference. The Radziwill Palace, the place of meeting for the Congress at Berlin.
s009
Αφιέρωμα στη διεξαγωγή του Συνεδρίου στο Βερολίνο (13/6/1878 - 13/7/1878). Απεικονίζονται τα μέλη της βρετανικής διπλωματικής αποστολής: Robert Cecil, τρίτος μαρκήσιος του Salisbury, Benjamin Disraeli, Πρωθυπουργός Βρετανίας και πρώτος κόμης του Beaconsfield και Odo William Leopold Russell, πρώτος βαρώνος του Ampthill και πρεσβευτής της Μεγάλης Βρετανίας στη γερμανική αυτοκρατορία, καθώς επίσης το ανάκτορο Radziwll, όπου διεξάγονταν οι συνομιλίες.
The european naval demosntration on the adriatic coast.
s071
Άρθρο σχετικό με τις διεκδικήσεις Αλβανών και Μαυροβούνιων στην παράκτια περιοχή της Αδριατικής έπειτα από τις αποφάσεις και τη συνοριακή χάραξη της Συνθήκης του Βερολίνου (13/7/1878). Το κείμενο συνοδεύουν σκίτσα και εικόνες.
Sketches in Albania: a meeting of the Albanian League
s073
Μυστική συνάντηση της Αλβανικής Λίγκας σε μικρό τζαμί της πόλης Σκόδρα με αντικείμενο την διεκδίκηση εδαφών που με βάση το Συνέδριο του Βερολίνου (13/7/1878) παραχωρήθηκαν στο Μαυροβούνιο και την αντίσταση κατά της οθωμανικής κυριαρχίας. Το έντονο κλίμα της συνάντησης αποτυπώνεται τόσο στην εικόνα, όσο και στο κείμενο που τη συνοδεύει.
Demonstration on the Adriatic coast: Albanians from Scutari crossing the Boyana to occupy Dulcigno.
s074
Ένοπλοι Αλβανοί από την περιοχή Σκουτάρι κατευθύνονται μέσω της Boyana στο Dulcigno, με σκοπό να το καταλάβουν, αντιδρώντας έτσι στην απόφαση των Μεγάλων Δυνάμεων στο Συνέδριο του Βερολίνου (13/7/1878) να επιδοθεί στους Μαυροβούνιους.
The naval demonstrarion. Turkey and the powers - the international fleet off Ragusa.
s075
Διεθνής στόλος στο λιμάνι της Ραγούζας, με σκοπό να πιέσει την οθωμανική αυτοκρατορία να δεχθεί και να εφαρμόσει τους όρους της Συνθήκης του Βερολίνου (13/7/1878). Η εικόνα συνοδεύεται από σχετικό κείμενο.
That incorrigible boy!
s047
Πολιτικό σχόλιο: η Ελλάδα (τσολιαδάκι) και η οθωμανική αυτοκρατορία απεικονίζονται ως αγόρια και η Ευρώπη ως γυναίκα-κριτής που υποχρεώνει τους Τούρκους να δώσουν στους Έλληνες την Κρήτη, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις τους κατά την υπογραφή της Συνθήκης του Βερολίνου (13/7/1878), ενώ εκείνοι αντιδρούν.